01 January 2014"kita tak payah pergi perang, perang itu fardu kifayah, orang lain buat, kita tak payah, bahkan menuntut ilmu itu lebih baik dari berperang dan lawan nafsu lebih baik dari berperang"...

Subhanallah!!!! Sanggup kita membiarkan Palestin dibunuh dan dirogol oleh musuh2 Islam sedangkan mereka juga seaqidah dengan kita!!!

Sabda Nabi: "Umat Islam itu umpama satu jasad, sekiranya kepala sakit, maka seluruhnya merasa sakit, sekiranya mata sakit, maka seluruhnya merasa sakit"

Maknanya seandainya Palestin, dan Pattani sakit, kita juga perlu ambil berat dan turut menanggung beban bersama mereka berjihad, bukan melantakkan mereka dengan musuh2 mereka.. Subhanallah!!! Sanggup mereka seolah menganggap ribuan nyawa umat Islam yang terbunuh itu tidak ada apa harga sangat pun jika dibandingkan dengan harga diri mereka. Sehingga mereka berat untuk mati syahid bersama mujahidin di medan jihad..

Subhannalh!!! Tergamakkah kita menolak perintah dan seruan ALLAH ketika DIA menyeru kita untuk mempertahankan agamanya yang ditindas di merata tempat?

" saya takut berperang"

Subhanallah!! Memanglah takut mati itu lumrah setiap manusia, namun bukan pada tempat ini, pada tempat ini, kematian adalah perkara yg sepatutnya dikejar2 kerana kita dijamin syurga. Takut mati itu tempatnya takut mati dalam melakukan maksiat. Bukan takut mati di medan perang!

Seandainya kita menang dalam perjuangan, kita diberi pahala, dan kita dapat tegakkan khilafah. Namun seandainya kita mati, kita diberikan syurga!
Pilihlah... Yang penting jangan pilih untuk tidak berjihad.
Sabda nabi dalam hadis sohih:
"Siapa yg mati sedangkan dia belum pernah berperang dan belum pernah berasa ingin berperang, maka matilah dia dalam cabang munafiq"

Nauzubillahiminzalik !

No comments:

Post a Comment